Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

*ESOK*

Aslkm...hari nih hari terakhir kami ader kat umah n esok balik ke KMB. ( waaa!!!!..... :( ....) . Malam semalam sembang ngan kawan lamer kat ym n habis chat kul 2.00 pagi. Yang peliknya, kami n dier bukannyer rapat pun waktu sekolah lame dulu, tetibe jer...maser ym jer dah jadi rapat..lawak ader gak..bukan samer klas n ader jer gado2..tapi everything, Alhamdulillah berkesudahan yang baik. N aper yang kami perasan, sesuatu hubungan tuh, kalo sebenci maner kite pada seseorang tuh meti at last skali jadi kawan baik..Unik kan2...hoho....

Kalo kat umah, dilemma ngan adik beradik. Tapi kitorang gaduh camne pon last skali mesti kami yang mengalah..( ye la anak sulung..kena beralah)..kadang-kadang raser tak aci sebab asyik kami jer yang kena pujuk diorang....somehow..kalo kitorang gado camne pon, tiap kali kami balik umah diorang hepi jer sambut kami balik..hehe..best lak..hoho...malam ni kami masak nasi goreng..( tak reti sangat ) sebab mak tak dapat nak uat laksa coz takde daun entah aper ta…

*MORIB*

Ader satu lagu yang liriknyer besh..


Satu perjuangan,
Satu arah tujuan,
Dibawah, Rahmat yang Esa,
Kita melangkah seiringan,
Satu Perjuangan.



( Akhawat GNCC )


Sedap betui sandwich tuh....

Bola besi



iA. Semoga Allah mengeratkan lagi tali persahabatan ini. Amin.

*ENG CAMP*

'ACTIVATE YOUR LIFESTYLE WITH ENGLISH'

Me, Say R, Syaz n B were invited to join an English camp on 13,14 n 15 th of Mac. It was fascinating and exciting as my first taught that this programmed may be stressed n boring. Yet, my perception was wrong. On the first day, Im quite tensed bcoz a lot of things need to pack up as i straightly went home after the camp is over.
So, my bag is like an elephant size.He... he.. a lil bit shy with people around me, but I don't mind. Ilya stayed with me on the same room as per room required two person. Personally the room was cosy and clean and i think it is worthwhile to pay such a big price.
So our first arranged programmed was ice breaking. After entered an air cond room, the teachers asked us to seat and they gave us a pic n mine is like a trapezium shape. The teacher asked us to figure out the picture as played a puzzle.
So i managed to find my partners, 8 people, that i am not familiar with. But nevermind, this is what ice breaking for. …

*KEKASIHKU*

Walaupun dah lepas, tapi nak tulis jugak...
Pasai.......

" Rasulullah Qudwah Sepanjang Zaman "

' Dakwah ini bermula dengan seorang ' ayat nih ader ditulis dalam video Shift Your Paradigm. Tahun ni..n seperti tahun yang sebelumnyer, ader perarakan...ingat tahun ni dapat berarak kat bukit changgang, tapi tak jadi..( tak pe la).Malam tu ader majlis penutup dan sambutanm Maulidur Rasul. Ader banyak persembahan, contohnya
1)Multimedia
2)Nasyid (Munawwar)
3) Penyampaian hadiah
Yang paling tak besh nyer malam tuh. ader satu video yang tercicir dan lupa nak ditayangkan..(sedey..sedey..ish..ish)...

ader satu lagu nih...tajuknyer PEMERGIANMU....maser 1st time dengar lagu nih, melodinyer besh....tapi makin lama kami dengar, kami faham lirik dier..sangat sedih n berjaya menyentuh hati kami...

Pemergianmu Album : Tiada Lagi Kasih
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com

(Ya Rasulallah...)

Kau masih tersenyum mengubat lara

Selindung derita yang kau rasa

Senyuman yang mententeramkan

Setiap i…

*SONG 4 MY SOUL 2*

Nur SyahadahLirik Lagu Nasyid | Far East | 3,798 views
August 31, 2007 at 12:42 am Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajahKau sambut dengan redha
Hadirnya hidayah
Nekad pendirian terungkai kalimahc/o
Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu ituNur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilihSejernih embun pagi
Sebersih dirimu
Tanpa dicemari walaupun sebutir debu
Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya
Iringan doaku moga kau bahagiaBridge
Akan ku bimbingmu
Sekadar yang ku termampu
Menyemai iman dan menuai takwa
Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta
Cukuplah sekadar teman yang biasaNur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu ituNur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu…

** besh lagu nih..hihi**

*S.P.I.E.S*

Wajah2 bidadari besi...cayalah!!

Aslkm..sebab banyak sangat nak ditulis n ader short time jer..so compress jer semua..Basically penuh pics n important words jer..

Nak tau tak spies tu per....Benda tuh ialah
1) Spiritual
2)Physical
3)Intelectual
4)Emotion
5)Social

Nak dikatakan minggu tuh ader program yang sangat penting and ader spies tuh...so in dilemma lah...tapi....tetibe hati ni raser tak bersedia nak gi program yang satu lagi tuh..so...gi la yang spies...pepon...tu la yang terbaik...iA.

....GO..bEDAH..

n at da same time..maser tuh ader satu lagi prob ngan seseorang nih...tapi during the programme tuh, saje jer tak uat stress...entah..malas nak pikir..sebabnye...ade banyak lagi benda nak dipikir dalam kepala nih..so....tak yah...stress22!!!




Hmmm..sepanjang prog tuh..antara yang dipelajari ialah....
1) Potensi diri
bahagian ini ...bagi kami..agak best la...sebab it caught my eyes for the first time i heard it....ni nak citer c kit...tapi tak jadilaa..sebab maser nak tulis nih..tgk berita pasal …

*COME BACK*

waaa...dah lamer tak tulis blog..hoho
sebabnyer..dah luper password hahaha....