Wednesday, July 1, 2009

*M.P.C?*

Assalammualaikum,
dah lamer tak update blog..hehe...
pe pon..petang nih ader gak maser nak tulis entry: )
MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.

aper MPC 2 yek? hoho..it stands for Malam Pelancaran Cool Sem.MPC tuh di uat semalam atau lebih detail lagi ( 30/6/09) jam 8.00 - 8.25. sape yg ajk nyer yek? ....adeler....hamba2 Allah yang kuat perkasa mengangkat air ke setiap blok , menhidangkan makanan, memberi tazkirah dan mcm2 lagi... overallnye, respond yang diberikan oleh junior, baik dan itu sekadar pendapat kami jer..( tak leh pakai )hooho....wallahhualam.


Cool sem itu makna sebenarnyer adalah Kuliah sepuluh minit. Saye berada di satu tempat kejadian sahaja maser tuh..kat Blok E jer...pengerusi malam itu cardcaptor sakura( nama sebenar dirahsiakan ) dan pemberi kuliah sepuluh minit sahabat kepada kami yang kameranya berkaler pink ....( mesti dapat guesskan ) hihi..


---beberapa hari sebelum tarikh pelancaran---

junior 1 : ape benda banyak2 gantung kat laluan nih?
junior 2 : M.P.C ? hooh.. aper tuh ? ( sambil menggarukan kepala yang tidak gatal )
junior 1 : munckin Mara Banting College...
junior 2 : Eikh, yang kat tengah tuh hurupnyer P.
junior 2 : Ha...Mara Panting College...
junior 1 : ?????
lalu junior 2 dan junior 1 pon gelak same2 ( disebabkan blog nih tak der system stereo maka tak dapat dengar mereka nih gelak)

Ini adalah diantara reaksi junior2 yang baru masuk kat KMB nih...



malam 2 pon ader promotion GNCC CLUB.. hehe..besh sangat kulsem malam 2.....sahabat kami menceritakan tentang keindahan syurga....apabila tengok reaksi semua orang, sangat mengharukan ( emo lak plak )... semua org kusyuk dengar.. ye ...kata2 Allah kan indah....apatah lagi kalo diceritakan tentang nikmat2 yang indah yang diceritakan oleh Allah kepada hambanya yang beriman.

Ehmm..nak tulis pasai benda2 lain lak...

Biler dah masuk KMB selepas cuti yang lalu, hati berat nak tinggalkan rumah...Biler dah sampai kat KMB, jumpe kengkawan yang menjadi penghibur hati.... Banyak kesilapan yang telah dilakukan terhadap orang lain dan itu menjadi penguat hati kami utk kuat lagi berpaut pada talinya.... Keyakinan makin goyah apabila cabaran baru telah tiba.. Tanggungjawab semakin besar, dan kadang2 takut dan kadang2 murung...takut kehilangan...takut sesat..kadang2 terfikir gak...di mana Dia hendak layarkan kita.....dalam hati ingin terus utuh di jalannya, tapi khuatir hati yang satu lagi menjauhkan diri kami daripada-Nya.

Kami tahu...kami perlu kuat dalam perjalanan nih...Kami yakin dengan ketentuannya..dan bukanlah mengharapkan keyakinan itu setakat ditulis di sini sahaja, tapi setiap masa. Dan bile mendengar ayat-Nya...( La Tahzan, Inna Allah ha ma ana )... sejuk hati ini... Terubat gelisah di hati.. Banyak yang perlu dilakukan....banyak....Tahun ini mungkin cabaran yang terhebat dan pasti ade lagi....Kuatkan kami !...kuatkan kami !.....Kuatkan kami ! Bimbinglah hati ini utk terus mempercayai ketentuanmu...!

*_ _ _ _ _ _ _* berusaha!!!....