Thursday, December 11, 2008

*BAGAN LALANG*


bESH..!!hoho...kat Bagan Lalang...
tempat tuh luas n ...can't be describe by words....huhu..memang Allah telah menciptakan dunia ini sesempurnanya...

kami luper lak biler pegi Bagan Lalang..but.. i remembered the most activities we had done there..
kitorang naik kete...kak dib yang drive hoho..
( orangnyer kecik jer tapi...fuyoh..!! hebat driving)

kat saner bukan saje- saje jer..tapi ader misi!!
( macam hebat jer) hoho...memang hebat per..!! haha

'Mereka mencalonkan dirimu untuk mengerjakan suatu perkara, seandainya kau memahaminya, maka jagalah dirimu dari hal- hal yang hina.' Imam Hassan Al Banna.

hmm..aper yer pengisiannya..?? rahsia!! haha....hmm...tapi the most amazing word ..that struck into my heart on that day...' Berpeganglah pada tali Allah'. On top..it is not just taking fresh air, but there is another important vision we need to do. Berpegang pada tali Allah nih..macam layang- layang...pernah tgk layang - layang ??..hoho kat bawah ni ' ruper' layang - layang ..
Berpegang pada tali ALLAH.. walaupon nmpak cam besa jer...tapi maknanyer mendalam..Ada sahabat sorang nih ( nama dan identitinya dirahsiakan ) dier cakap berpegang pada tali Allah ni macam main layang- layang....Layang - layang itu akan terbang gah di udara kerana ada orang yang memegangnya... tapi pada satu ketika nanti..layang - layang itu putus talinya..lalu terbanglah layang- layang itu tanpa hala tuju...Ia ibarat ikatan hambanya dengan penciptanya.

Besa la..manusia cepat lupa...selama nih, segala keputusan, segala ketentuan, segala kehendak kita ditetapkan oleh Dia. Dia yang memberi dan menghilangkan hidayah mengikut kehendaknya. Maka sesungguhnya, hendaklah kita slalu berdoa agar hidayah Nya tidak dicabut dari diri ini, tapi selalu diberi petunjuk dalam apa jua bicara..Amin...Kami lak riso...ye laa...cuti2 nih mcm2 berlaku...Kadang- kadang terasa diri nih jahat biler balik umah...haha...

Ni ader sedikit gambo2 kat saner...Ni la Bagan Lalang

akak2 n friends

ukhuwah..yang terbina..persis sekuntum bunga

hoho...jom..main layang2!!

Akhir kata..
Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

Menyintai diri bukan hanya dengan menjaga diri daripada kekalutan dunia, tapi menyintai diri dengan berdoa kepadaNya agar didekatkan HIDAYAH- nya kepada kita ...Amin

*MY LUV STORI*



aslkm..

ni dah kali kedua uat blog.but this time i take it very very seyesly...huhu( guess..may be jealous ngan member uat blog) hehe...btw skrang totally sem 1 kat MCB is over n after finish this school holiday... startla plak my 2 nd jouney through hectic IB kat MCB.

hmm...i think surely my friends kat asrama dulu tertanye- tanye " hows my life kat kmb"? surely i will say IB( internationally busy ..man !!) tapi tu lah...walaupon sebize maner pon..ader jer ' thing ' yang mendamaikan jiwa( sastera lak).hoho...nak share laa...c kit pasal perihal kami kat MCB. but im not just telling story what's happened all my life kat MCB.. just written what my 'new' experienced created me at MCB.

kadang- kadang hidup ini memang tak dapat nak duga. ye la...mungkin sesuatu yang baik tuh adalah buruk bagi kita ..dan mungkin yang buruk tuh baik bagi kita..hmm.my journey kat MCB nih..hmm...entahla..maser 1 st masuk tuh.tak der ' feel' haha...tak tau knaper. but sepanjang perjalanan kami kat MCB nih 1 precious thing that i found is ' cinta pertama'.....jangan kaget lak..ini bukannya macm citer romeo n juliet..tapi...sumtin yang lebih ' besar' lebih 'bermakna'.

throughout my life kat MCB nih.. 1 st thing appeared kat my mind adalah...whatt 4 kami study kat c ni??haha...but lastly..i find the answer..thanks god..u lead me the way..Alhamdulillah..
ader gak sometime..nak mengekalkan ' stillness' dalam hati tuh memang susah..tapi...Allah sent me...veryveryvery important word " Friends"...hoho..so kalo ader prob nak ke maner?? of course kat kengkawan ( tapi tak semue probs nak kena citer..kena tapis gak ) haha..tapi at very end..kami tetap meminta petunjuk dari Dia.....