Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

*PENULIS BRU*

Nun jauh aku berfikir
Untuk siapakah diri ini?
Ragu di hati.Hati tak pasti.




Nilai gelisahku tidak terkata.
Andai tersalah cari, tersalah pilih
Jauh dari jalan lurusnya
Inginku temu, tapi tidak tahu bila
Hati meronta, sangat sengsara
Andai diriku cukup sempurna
Harapan bertemu dengan mu, pasti ada




Gundah gelana hati ini
Harapan untuk bertemu, tidak kesampaian
Andai aku perlu tunggu untuk berjumpa denganmu

Zikir dan alunan kalam-mu
Akan menjadi penenangku
Lelah, tidak menjadi batu penghalangku

Inilah yang ku pilih, Allah! Aku ingin bertemu denganmu!

*TRIP PAK MUS* ( version kunang2)

Assalammualaikum....
Tarikh : 11 dan 12 Julai 2009. Masa : Habis kelas IELTS Hari : Sunday n Saturday
; )

Kunang-kunang!!

Hari tuh ader P.O.I....tapi....tak dapat attend....sedey : (
Tak dapat tgk adek2.....tapi...kunang2 Allah beri kat kami sebagai pengubat hati.... : )
Lepas kelas IELTS, trus balik blik n siap diri nak gi rumah kawan kami yang pakai spec. Tapi time tuh perut agak berkeroncong n...tak kisahlah...sebab...ehmm...entah...hihi
Sampai kat rumah kawan wktu petang. Sampai jer...rehat jap....n uat latihan maths and chem....tenang gak kat umah kawan ptg tuh...Alhamdulillah besh...
Berkenalan ngn adek2 kawan kami tuh... Shahirah n Epi. Part yang paling best, dapt berkenalan ngan ayah n mak kawan kami nih... Pak Mustapa....the best person ever ( credit to Pak mUs the warrior ) basyak !!..hihi... tapi namer mak kawan kami...dah luper lak...hoho....
Malam dah melaburkan tirai gersangnya. Sejuk....angin sepoi2. Menunggu di buaian keluarga sebelum masuk ke dalam kereta. Gelap kat bahagian hal…

*M.P.C?*

Assalammualaikum, dah lamer tak update blog..hehe... pe pon..petang nih ader gak maser nak tulis entry: ) MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC.MPC. aper MPC 2 yek? hoho..it stands for Malam Pelancaran Cool Sem.MPC tuh di uat semalam atau lebih detail lagi ( 30/6/09) jam 8.00 - 8.25. sape yg ajk nyer yek? ....adeler....hamba2 Allah yang kuat perkasa mengangkat air ke setiap blok , menhidangkan makanan, memberi tazkirah dan mcm2 lagi... overallnye, respond yang diberikan oleh junior, baik dan itu sekadar pendapat kami jer..( tak leh pakai )hooho....wallahhualam.
Cool sem itu makna sebenarnyer adalah Kuliah sepuluh minit. Saye berada di satu tempat kejadian sahaja maser tuh..kat Blok E jer...pengerusi malam itu cardcaptor sakura( nama sebenar dirahsiakan ) dan pemberi kuliah sepuluh minit sahabat kepada kami yang kameranya berkaler pink ....( mesti dapat guesskan ) hihi..


---beberapa hari sebelum tarikh pelancaran---

junior 1 : ape benda banyak2 gantung kat laluan nih?
junior 2 : M.P…