Friday, December 12, 2008

*TELUR AYAM*

aslkm...
banyak sangat nak citer..tapi tak tau nak start dr story maner..hoho......but most memorable time maser tolong ustz. Mardiah wktu wedding anak dier...Buat benda amal ni memang besh..sbbb..

1. dapat kuatkan otot2 yang kruk--kruk
2.dapat pahala ( of course !! )
3.gain experienced
4.dapat berfikir utk maser hadpn!~@%&
5.memupuk semangat kerjasama( ikut skema PMR n SPM)
6.n to release tension!!

kami n da GNCC + kengkawan gi travel umah ustz dalam kul berape yek..ehmm dah luper..tapi tak silap kami waktu pagi....naik super van KMB...hoho....sesampai jer kat saner kitorang tgk ader meja+kerusi+bridal chamber+n mcm2 lagi.



temanya warne gold...


tadaa!!!


telur ayam

kebetulan baju kami warnenye lbih kurang ngan tema kawen tuh...so hoho...kembang gak..haha.kitorang uat mcm2...dari dapur hingga ke meja makan..( mcm gempak,,,memang pon!!)...tapikan..kitorang tak basuh pinggan..ye la..camner nak basuh..pakai baju kurung...so yang membasuhnye...syabab2 yang sudah 'expert' membasuh pinggan...hoho!!!....time kasih kami ucapkan( bunyi tepukan tangan kedengaran)....

Ni la gambo kitorang sblm uat keje2



Ni part yang paling besh....banyk giler ayam!!!...hoho...sedap...yumm...yummm

ayam....ayam....ayam....yum..yum....

Disebalik sesebuah perkahwinan tuh...kan bermakna sekiranya batas2 dijaga sebelum diijabkabulkan..kan..kan...hmm..ader satu formula nih cam interesting....

Yakin + Islam’s way = isteri solehah@ suami soleh..=)

Biler direnungkan balik....sepanjang yang kami lalui nih mengingatkan kami pada ayat nih

Surah Al-Hujrat(49) ayat 13:

Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.

Surah Yasin(36) ayat 36:

Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya, baik dari apa yang ditumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka maupun dari apa yang tidak mereka ketahui.”

Sesungguhnya memang jelas+nyata bahawa Allah telah meletakkan umatnya lelaki dan perempuan secara berpasangan dan juge tak dinyatakan boleh berpasang-pasangan yang bukan muhrim. Maka secara totalnya...couple kan memang Tak Leh !! so..uat aper nak timbulkan perkataan ZINA di dalam sesebuah ikatan itu. Kan lebih baik dicanai dengan ketaqwaan, supaya ikatan yang terbina dirahmati sehingga sah diijabkabulkan.

Pernah tak terfikir bahawa, sesungguhnya segala perbuatan yang melanggar batas agama sebelum dinikahkan akan menyebabkan keharmonian rumahtangga tu tiada. Ini kerana Allah boleh mengambil bunga2 kasih sayang selepas dinikahkan kerana Allah murka dengan perbuatan buruk yang dilakukan sebelum diijabkabulkan. Bagi sesiapa yang membaca dan kepada kami sendiri,berpeganglah pada ayat ini,

surah Al-Isra', surah ke 17, dalam ayat yg ke 32:

Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk."


*SONG 4 MY SOUL*

ader satu lagu nih...slalu bermain dalam kotak fikiran..hoho..mungkin sbb maknanya menarik kot...btw....nak share lagu nih bagi sesiapa yang 'pass bye' kat blog nih..

Cinta Pertama
Album : Cinta Pertama
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com


Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

Lirik/lagu : Amar Sabda

kami tak berape paham kenape kami suke lagu nih ....tapi...entah....besh mendengar n besh menghayati lirik lagu nih...so kalo nak paham isi kandungan lagu nih....dgrlah sendiri!! huhu