Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2008

*MY 1st HOSPITAL ATTACHMENT*

aslkm.

waa!! akhirnya dah habis uat attachment minggu lepas.Disebabkan malas nak tulis kat blog beberapa hari yang lepas..so hari nih nak tulis pasal H.A. Pada 22.23.24 hari tuh..Supposely ade 5 orang.tapi lagi 3 orang cant make it..so kami n wani ( wani sajak) jer yang menghadirkan diri. Kitorang uat hospital attachment kat Hospital Besar Ipoh. Kalo nak tahu, hospital nih dekat sangat ngan rumah..hehe..1st day tuh, wani dah gak lama gak tunggu kami kat hospital, tapi tu la. sebab hospital tuh dekat, so sajer jer jalan macam itik pegi hospital..hoho...Kitorang masuk n pegi ke Jabatan Sosial.

Kat saner kitorang jumpe Puan Kala. The Chief Of Sosial Unit. Kat tempat tuh agak terpencil n sejuk! So maser tuh Puan Kala tak der lagi. Kitorang diajak oleh Encik Asnal masuk office n start briefing pasal keje sosial workers nih. Actually from the story he told us, agak berat gak keje sosial worker rupenye. Orang akan ingat keje sosial workers nih macam keje kebajikan n sort of...tapikan keje nih …

*TELUR AYAM*

aslkm...
banyak sangat nak citer..tapi tak tau nak start dr story maner..hoho......but most memorable time maser tolong ustz. Mardiah wktu wedding anak dier...Buat benda amal ni memang besh..sbbb..

1. dapat kuatkan otot2 yang kruk--kruk
2.dapat pahala ( of course !! )
3.gain experienced
4.dapat berfikir utk maser hadpn!~@%&
5.memupuk semangat kerjasama( ikut skema PMR n SPM)
6.n to release tension!!

kami n da GNCC + kengkawan gi travel umah ustz dalam kul berape yek..ehmm dah luper..tapi tak silap kami waktu pagi....naik super van KMB...hoho....sesampai jer kat saner kitorang tgk ader meja+kerusi+bridal chamber+n mcm2 lagi.



temanya warne gold...


tadaa!!!


telur ayam

kebetulan baju kami warnenye lbih kurang ngan tema kawen tuh...so hoho...kembang gak..haha.kitorang uat mcm2...dari dapur hingga ke meja makan..( mcm gempak,,,memang pon!!)...tapikan..kitorang tak basuh pinggan..ye la..camner nak basuh..pakai baju kurung...so yang membasuhnye...syabab2 yang sudah 'expert' membasuh pinggan..…

*SONG 4 MY SOUL*

ader satu lagu nih...slalu bermain dalam kotak fikiran..hoho..mungkin sbb maknanya menarik kot...btw....nak share lagu nih bagi sesiapa yang 'pass bye' kat blog nih..

Cinta Pertama Album : Cinta Pertama
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

Lirik/lagu : Amar Sabda

kami tak berape paham kenape kami suke lagu nih ....tapi...entah....besh mendengar n besh menghayati lirik lagu nih...so kalo nak paham isi kandungan lagu nih....dgrlah sendiri!! huhu

*BAGAN LALANG*

bESH..!!hoho...kat Bagan Lalang...
tempat tuh luas n ...can't be describe by words....huhu..memang Allah telah menciptakan dunia ini sesempurnanya...

kami luper lak biler pegi Bagan Lalang..but.. i remembered the most activities we had done there..
kitorang naik kete...kak dib yang drive hoho..
( orangnyer kecik jer tapi...fuyoh..!! hebat driving)

kat saner bukan saje- saje jer..tapi ader misi!!
( macam hebat jer) hoho...memang hebat per..!! haha

'Mereka mencalonkan dirimu untuk mengerjakan suatu perkara, seandainya kau memahaminya, maka jagalah dirimu dari hal- hal yang hina.' Imam Hassan Al Banna.

hmm..aper yer pengisiannya..?? rahsia!! haha....hmm...tapi the most amazing word ..that struck into my heart on that day...' Berpeganglah pada tali Allah'. On top..it is not just taking fresh air, but there is another important vision we need to do. Berpegang pada tali Allah nih..macam layang- layang...pernah tgk layang - layang ??..hoho kat bawah ni ' ruper' layang - l…

*MY LUV STORI*

aslkm..

ni dah kali kedua uat blog.but this time i take it very very seyesly...huhu( guess..may be jealous ngan member uat blog) hehe...btw skrang totally sem 1 kat MCB is over n after finish this school holiday... startla plak my 2 nd jouney through hectic IB kat MCB.

hmm...i think surely my friends kat asrama dulu tertanye- tanye " hows my life kat kmb"? surely i will say IB( internationally busy ..man !!) tapi tu lah...walaupon sebize maner pon..ader jer ' thing ' yang mendamaikan jiwa( sastera lak).hoho...nak share laa...c kit pasal perihal kami kat MCB. but im not just telling story what's happened all my life kat MCB.. just written what my 'new' experienced created me at MCB.

kadang- kadang hidup ini memang tak dapat nak duga. ye la...mungkin sesuatu yang baik tuh adalah buruk bagi kita ..dan mungkin yang buruk tuh baik bagi kita..hmm.my journey kat MCB nih..hmm...entahla..maser 1 st masuk tuh.tak der ' feel' haha...tak tau knaper. but sepanj…