Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

*SONG 4 MY SOUL 4*

Muhasabah Cinta
Album : Munsyid : EdCoustichttp://liriknasyid.com




Wahai... Pemilik nyawaku

Betapa lemah diriku ini

Berat ujian dariMuKupasrahkan semua padaMuTuhan...

Baru ku sadar

Indah nikmat sehat itu

Tak pandai aku bersyukur

Kini kuharapkan cintaMu



Reff. :



Kata-kata cinta terucap indah

Mengalun berzikir di kidung doaku

Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku

Butir-butir cinta air mataku

Teringat semua yang

Kau beri untukku

Ampuni khilaf dan salah selama ini

Ya ilahi....Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan akuLindungiku dari putus asa

Jika ku harus mati

Pertemukan aku denganMuBack to



Reff.

*SENDU DIRI INI*

LA TAHZAN, IN NA ALLAH ,HA MA ANA


Aslkm.……kali ni ….sekali lagi kami nak merapu…huhu ….. Kak Ijah selalu pesan ‘ jaga hati awak, hati kena selalu jaga’. Hari ni banyak betoi dugaan.. Kadang- kadang tertanya-tanya.. “ banyakkah dugaan ?” entahlah, tapi hati ni sering kater bnyk sangat dugaan, tapi biler realize balik, mungkin tak banyak, syaitan yang kate banyak kot… tu la sebab hati ni selalu kufur ngan nikmat Allah.. kalo bley tak nak jadi begitu…. Hoho…..


Hmm….topik yng mencuit hati kami adalah pasai PERANCANGAN …..atau bley diklasifikasikan sebagai PERANCANG dan RANCANGAN.



Sape ‘ perancang’ nih…n ape tuh ‘rancangan’ ? time nih malas nak buka kamus n cari makne so…go on ngan sendirinya definisi yang merapu…hehe…hmm…pade pendapat kami, PERANCANG adalah individu yang memberikan input2 bernas lagi bermutu n teliti dalam setiap idea n RANCANGAN tu plak adalah perhiasan2 yang diletakkan di dalam time frame n bakal dilaksanakan….apabila manusia2 duduk di meja bersidang dan memberikan future…

*SONG 4 MY SOUL 3*

Sebuah Pertemuan
Album : See You D IPTMunsyid : Unic http://liriknasyid.com
Ketika diri mencari sinar Secebis cahaya menerangi laluan Ada kalanya langkahku tersasar Tersungkur di lembah kegelapan Bagaikan terdengar bisikan rindu Mengalun kalimah menyapa keinsafan Kehadiranmu menyentuh kalbu Menyalakan obor pengharapan C/O 1: Tika ku kealpaan Kau bisikkan bicara keinsafan Kau beri kekuatan, tika aku Diuji dengan dugaan? Saat ku kehilangan keyakinan Kau nyalakan harapan Saat ku meragukan keampunan Tuhan Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala (*) Menitis airmataku keharuan Kepada sebuah pertemuan Kehadiranmu mendamaikan Hati yang dahulu keresahan Cinta yang semakin kesamaran Kau gilap cahaya kebahagiaan Tulus keikhlasan menjadi ikatan Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan C/O 2: Titisan air mata menyubur cinta Dan rindu pun berbunga Mekar tidak pernah layu Damainya hati Yang dulu resah keliru Cintaku takkan pudar diuji dugaan Mengharum dalam harapan Moga kan kesampaian kepada Tuhan Lantaran diri…