Skip to main content

mutaassirah


mutaassirah.

وَاذْكُرْ عِبَادَنَا إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدِي وَالْأَبْصَارِ * إِنَّا أَخْلَصْنَاهُمْ بِخَالِصَةٍ ذِكْرَى الدَّارِ


"Dan ingatlah hamba-hamba Kami: Ibrahim, Ishaq dan Ya'qub yang mempunyai kekuatan-kekuatan yang besar dan ilmu-ilmu yang tinggi"

"Sesungguhnya Kami telah mensucikan mereka dengan (menganugerahkan kepada mereka) akhlak yang tinggi yaitu selalu mengingatkan (manusia) kepada negeri akhirat." (QS. Shaad:45-46)
hgga yg lahir adalah jiwa2 pd ketaatan dan kethiqahan pd allah semata2. total hati yg tak berbelah bahagi memenuhi kehendak tuhannya. allah matlamat akhir kita, bersama. 


Comments

Popular posts from this blog

*PORTLUCK*

16.12.2009 ada satu portluck kat Japanese Garden Jalan Raja Dihilir Ipoh Perak ngan akhawat2 dari Perak n also Kak I**** dari Teluk Intan. Semua akhawat dari bahagian perak dating picnic kat situ..Sebenarnya tak tau per maksud portluck tuh, rupenyer tukar2 makanan ngan akhawat len..hari tuh tak bawa pepon..haha…tak tau..!

Sampai kul 10 pagi, naik motor..then akak tuh tak det kat situ lagi. So drop kat Sekolah Taayah dulu sebab akhawat 2 len kumpul kat situ dulu. Pada awalnya malu, ye la..tak pernah jumpa n nih first time..haha gelabah gak..tapi lamer2 ok je..tunggu2 kat situ rupe-rupenye jumpe akak sekolah lamer pun terjebak ngan portluck nih..haha…sampai kat saner ader lagi rombongan yang blom lagi sampai..tak sangka lak rombongan yang terakhir ader kawan sekolah SERATAS kami yang skunk ni tgh ambik persediaan nak gi Ausie bidang physic.. Dier pun terjebak gak..haha kelakarlah..tapi best..sebab makin ramai yang terperangkap, makin bagus…hehe…

Kat situ, berkenalan ngan pelbagai akhawat…

" tak dapat ku lari"

Damainya rasa di hati.Ketenangan yang hakiki.




Bila kekasih mengundang aku pulang
Mahligai menanti penuh gemilang
Bila kekasih menyingkap tabir cinta
Tiada terbatas dengan kata-kata

Dapatkah aku membalas dengan air mata
Tanda syukur menerima
Setelah sekian lama
Menghamba hidup pada dunia

( dari lirik lagu yang diubah, didelete dan dicebok )